Bed and Breakfast Texel

Beschikbaarheid en boeken
Bed and Breakfast in een oase van rust en ruimte
Bed and Breakfast Texel

Hartelijk welkom op DemooisteplekopTexel.nl. Geniet, onthaast en ontspan tijdens uw verblijf op het platteland. Onze  kleinschalige bedandbreakfast bevindt zich in een “Oase van rust en ruimte”, in de Prins Hendrikpolder  op Texel. En dat op slechts 2 kilometer van de TESO veerhaven.

Wij zijn sinds oktober 2015, trotse eigenaar van de voormalige boerderij “Johanneshoeve”. Het erf ligt midden in de polder welke rondom beschermd is door dijken. Achter de Waddendijk met de nieuw aangelegde Waddenduinen ligt het Unesco werelderfgoed de Waddenzee. Het oudste deel van Texel “De Hoge berg”,  de natuurgebieden de Mokbaai, de Horsmeertjes, het strand bij de Hors en de dorpen Den Burg, Oudeschild en Den Hoorn liggen in een straal van 5 kilometer om ons heen.

This content requires HTML5/CSS3, WebGL, or Adobe Flash Player Version 9 or higher.

De winter van 2018-2019 is gebruikt om een gedeelte van de schuur, dat bestemd is als woning, in/om te bouwen tot 3 bedandbreakfast kamers.

De kamers hebben de namen van de omringende dijken! 

Bedandbreakfast - Bed and Breakfast Texel
Bed and Breakfast

“De Waker” is de eerste kamer .

De wakerdijk heeft een primaire waterkerende functie. Hij waakt over het land!

Naast “De Waker” hebben we “De Slaper”

Deze dijk is veelal een oude zeedijk die gelegen is achter de primaire waterkering. In geval van een dijkdoorbraak van de waker zal de slaper zijn taak over kunnen nemen.

En tot slot de derde en laatste kamer is “De Dromer”

Deze dijk is een extra slaper die geen waterkerende functie (meer) heeft, maar alleen nog cultuurhistorische waarde of een natuurwaarde.

Bedandbreakfast - Bed and Breakfast Texel
De kamers zijn klaar!

De kamers die wij per 19 juli 2019 verhuren, hebben privé sanitair, een tweepersoonsbed, een zitje, koelkastje, TV, een terrasje en een mogelijkheid om koffie en/of thee te zetten.

Bedandbreakfast - Bed and Breakfast Texel

Wij verzorgen dagelijks een uitgebreid ontbijt, wat wij om ongeveer 8.30 uur op de kamer brengen.

Bedandbreakfast - Bed and Breakfast Texel

De handdoeken kunt u naar wens dagelijks om laten wisselen.

Bedandbreakfast - Bed and Breakfast Texel

U kamer wordt tussendoor bij een verblijf van langer dan 3 of 4 nachten op maandag of vrijdag schoongemaakt.

Door de rustige ligging van “DemooisteplekopTexel” heeft u op het rondom op het erf een prachtig uitzicht over het omliggende landschap, de zonsopkomst en de zonsondergang! Overtuig u zelf en “Geniet van wat u ziet”!

WhatsApp chat